Barrelsauna kopen

De traditionele barrelsauna heeft een Scandinavische geschiedenis. De barrelsauna ontstond in de jaren 70 van de vorige eeuw, en is daarna veel populairder geworden.

De barrelsauna is ontworpen om het stoken van een houtvuur te vergemakkelijken, omdat het tijdrovende proces van het splijten en snijden van houtblokken wordt vermeden. Door dit relatief eenvoudige proces kan de barrelsauna in slechts een paar uur worden gebouwd.

De barrelsauna wordt ook wel een ‘heathouse’ genoemd. De warmtebron is in een sauna net zo belangrijk als in een open haard. Daarom wordt de barrelsauna verwarmd door het verbranden van rookvrije brandstoffen.

Waar kun je een Barrelsauna kopen?

Een barrelsauna zorgt voor een gevoel van vrijheid en ontspanning. Een barrelsauna is gemakkelijk te plaatsen in je tuin, waarmee je het gevoel van een wellnessresort in je eigen tuin creëert. Je kunt dus gemakkelijk je tuin inlopen en kunt daarmee ontspannen in je eigen barrelsauna.

Een barrelsauna kopen kan in fysieke showrooms, maar je kunt ze ook online bestellen bij verschillende webshops in o.a. Belgie, Duitsland en Nederland.

Barrelsauna kopen van Red Cedar

Red Cedar is een houtmateriaal die ook vaak wordt toegepast op barrelsauna’s. Red Cedar hout kan in verschillende soorten kwaliteit gradaties worden besteld.

Daarnaast heeft Red Cedar nog meer voordelen zoals dat deze houtsoort makkelijk te behandelen is, het materiaal antiseptisch is en daarmee verschillende soorten bacteriën en schimmels kan doden. Daardoor heeft het Red Cedar materiaal een lange levensduur en kan je het materiaal jarenlang zorgeloos gebruiken.

Barrelsauna aanbieding

Regelmatig kun je barrelsauna’s kopen tijdens een aanbieding. Toch moet je tijdens zo’n aanbieding van een barrelsauna er vaak snel bij zijn, omdat tijdens een aanbieding de prijzen vaak veel scherper zijn.

Ook zijn er soms showroommodellen in de aanbieding of is er een aanbieding van een barrelsauna als er ruimte moet worden gemaakt voor nieuwe voorraad. Ook komt het wel eens voor dat er een aanbieding is vanwege een promotie of marketingactie. 

Wij adviseren je altijd om even na te vragen waarom een bepaalde aanbieding er is en ook hoe lang die aanbieding duurt, zo kunnen er later geen misverstanden ontstaan over de barrelsauna aanbieding.

Barrelsauna ervaringen

Online zijn veel barrelsauna’s te vinden, maar hoe weet je nu bij welke aanbieder je moet bestellen? En hoe weet je welke barrelsauna aan je wensen voldoet? 

De ervaring bij het kopen van een barrelsauna kan per klant verschillen. Wij adviseren je dan ook altijd om goed research te doen naar het bedrijf waar je eventueel een barrelsauna wilt kopen en ook altijd het bedrijf op te bellen en je vragen voor te leggen.
 
Daarnaast zijn er online veel review ervaringen te vinden over ervaringen omtrent barrelsauna’s. Ons advies is sowieso altijd even de verkopende partij te bellen waar je eventueel een barrelsauna wilt kopen. 

Mocht je vrienden en/of familie hebben die ook een barrelsauna in bezit hebben, vraag dan naar hun ervaring en waar ze de barrelsauna gekocht hebben. Misschien dat je dan met dezelfde verkopende partij zaken kunt doen.

Er zijn sowieso een aantal aspecten die je kan vragen aan familie en/of vrienden of andere barrel sauna bezitters als je meer wilt weten: 

  • Vraag hoe ze de vorm van de barrelsauna ervaren
  • Vraag of ze tevreden zijn met grootte van de barrelsauna
  • Sommige barrelsauna’s hebben ook een kleedruimte. Als ze dit hebben vraag dan of ze daar tevreden mee zijn en als ze het niet hebben of ze het missen.
  • Daarnaast kan je vragen of ze tevreden zijn met de kachel, de ramen en indien ze een terras hebben hoe ze dit ervaren. 
  • Vraag ook of ze een hout- of elektrische kachel hebben en wat hun ervaring hier in is. 

Ons advies is daarom ook om te vragen naar de ervaringen van andere gebruikers van barrelsauna’s, zodat je een eerlijkebeoordeling van iemand krijgt die dus zelf al een barrelsauna in bezit heeft. 

Barrelsauna huren

Wil je genieten van een complete wellness ervaring in je tuin of evenement? Of wil je eerst een barrelsauna een tijdje uitproberen voordat je tot een koop overgaat? Misschien is het huren van een barrelsauna dan iets voor je! 

Als je een barrelsauna huurt wordt er vaak een hout voorraad meegeleverd en is de barrelsauna binnen een op de juiste temperatuur. Dus misschien vraag je jezelf wel af of een barrelsauna iets voor je is?

Hoe fijn is het dan dat je en barrelsauna kunt huren en zo in je eigen tuin kan uitproberen of een barrelsauna binnen jouw tuin past. Of zet het bijvoorbeeld op je tuinfeest neer en imponeer je gasten!

De tarieven van het huren van een barrelsauna kunnen per aanbieder verschillen, maar hier een overzicht van waar je ongeveer aan kan denken:

Bij een barrelsauna van 6 tot 8 personen zijn de tarieven

  • 150 euro per dag;
  • 250 euro per weekend;
  • 425 per week.

Vaak is dit inclusief hout, opgietemmer en de overige materialen. In de meeste gevallen is het ook inclusief opgietconcentraten. De meeste aanbieders zullen je een waarborgsom vragen die je terug krijgt bij het retour nemen van de barrelsauna. 

Barrelsauna tweedehands

Er zijn online verschillende barrelsauna’s tweedehands te koop, maar wij van Luxxe.nl raden het af om een barrelsauna tweedehands te kopen.

Natuurlijk is het vaak veel goedkoper om een barrelsauna tweedehands te kopen, maar je weet eigenlijk nooit hoe mensen er mee zijn om gegaan en/of mensen er zuinig mee zijn geweest. 

Het is wel mogelijk om een tweedehands barrelsauna te kopen bij een bedrijf die de barrelsauna van een consument heeft opgekocht en deze ook heeft gecontroleerd. 

Daarnaast krijg je bij de aanschaf van een nieuwe barrelsauna altijd wettelijke garantie. En ook is het aan te raden om het bij een bedrijf te kopen die goede reviews heeft als het gaat om service.

Mocht er dan iets ontbreken, stuk gaan of je komt er niet uit, dan kun je altijd terugvallen op de service van het bedrijf. 

Panoramische barrelsauna

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een panoramische barrelsauna. Dit is een sauna die een panoramisch raam heeft, waarmee je direct het gevoel hebt dat je buiten zit en heerlijk kunt genieten van de omgeving in je tuin.

Deze panorama sauna is vaak aan de kant waar de kachel zit ook een volledig glazen achterkant gemonteerd, zodat je volledig kunt ontspannen en ondertussen kunt genieten van een wijds uitzicht. Daarmee heb je ook het gevoel dat je heerlijk buiten zit.

Ook geeft een panoramische sauna veel meer licht dan gebruikelijke barrelsauna’s. Normale sauna’s hebben vaak wel een glazen deur en een extra raam. Maar toch geeft dit niet het heerlijke ontspannen en natuurlijke licht die een panoramische sauna je geeft.

Barrelsauna ovaal

Een ovale barrelsauna is een sauna in de vorm van een ovale barrel. Een barrelsauna met een ovale vorm is vaak iets groter dan een normale barrelsauna en hebben dus binnen vaak meer ruimte.

Zo is een barrelsauna ovaal vaak voorzien van een ruime binnenruimte. Ovalen barrelsauna’s zijn te leveren als bouwpakket of ze zijn kant en klaar te plaatsen.

Barrelsauna met houtkachel 

Een barrelsauna kent heel wat voordelen ten opzichte van een klassieke Finse buitensauna. Het grootste voordeel van een barrelsauna is dat deze veel sneller wordt verwarmd. Door het designs van de barrelsauna zijn er geen loze hoeken aanwezig en kan de warmte ook veel beter circuleren. Hierdoor hoef je veel minder energie en stookkosten te gebruiken en blijft de temperatuur in de sauna ook constanter. 

Je kunt een overweging maken tussen een elektrische barrelsauna of eentje die op hout wordt gekookt. Bij een houtgekookte barrelsauna heb je in een half uur je sauna verwarmd en is deze op temperatuur tussen de 80 en 90 graden celcius. Met een elektrische barrelsauna duurt het ongeveer een half uur tot een uur. 

Het is dus aan te raden om van te voren een berekening te maken over hoe vaak je een barrelsauna gaat gebruiken en wat de energiekosten in jouw geval gaan zijn. 

Barrelsauna bouwpakket

Een barrelsauna is vrijwel overal in je tuin eenvoudig neer te zetten. Het is belangrijk dat de ondergrond voor de barrelsauna in zijn geheel vlak en stabiel is. Als dat niet het geval is, kun je er voor kiezen om verharding op de steunpoten van de barrelsauna aan te leggen.

Hou wel rekening met het opvullen van de overige oppervlakte en doe dit met materiaal als grind, zodat er geen beplanting onder de barrelsauna ontstaat.

Bij een online bestelling wordt je barrelsauna bijna altijd in een bouwpakket verzonden. In dit bouwpakket zijn alle materialen te vinden die bij een barrelsauna horen.

Ook wordt deze geleverd met een montage handleiding. Het is wel belangrijk om enigszins technisch inzicht te hebben en ook enige affiniteit te hebben om een barrelsauna in elkaar te zetten.

Ook wordt het aangeraden om een barrelsauna met 2 personen te monteren. Mocht het in elkaar zetten niet lukken, dan kun je altijd een handige klusjesman vragen of je kan contact opnemen met het bedrijf waar je de barrelsauna hebt gekocht.

Heb je verder nog vragen over barrelsauna’s? Neem dan contact op met het team van Luxxe.nl. Wij beantwoorden graag je vragen!

Luxxe.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart