De 3 beste infrarood sauna’s

De 3 beste infrarood sauna’s

Wat is een infrarood sauna?

In dit artikel leg ik exact uit wat een infrarood sauna is, hoe je een goede infrarood sauna kiest en heb ik een selectie gemaakt van de 3 beste infrarood sauna’s die wij online konden vinden. Het is belangrijk om te weten dat een infrarood sauna niet hetzelfde is als een traditionele sauna, maar ik leg je dat graag uit in dit onderstaande artikel. 

Veel mensen kennen vaak de klassieke Finse sauna’s wel, maar ik ga je precies uitleggen waarom een infrarood sauna eigenlijk beter voor je is. Met een infrarood sauna wordt de warmte opgewekt met stralers. Deze warmte wordt weer overgebracht naar de huid zonder dat er al te veel warme lucht aan te pas komt.

Deze stralingswarmte wordt veel dieper in je huid opgenomen dan de warmte die bij klassieke sauna’s wordt opgewekt. Dit resulteert in veel meer gezondheidsvoordelen, en daarbij is een infrarood sauna bij een lagere temperatuur al veel comfortabeler om te gebruiken.

Je kan namelijk vanaf 30 graden deze al in gebruik nemen, waar een klassieke Finse sauna juist optimaal is bij 90 tot 110 graden Celsius. Het duurt dus veel langer voordat een klassieke Finse sauna is opgewarmd. Daarnaast vinden veel mensen de hogere temperatuur van een klassieke Finse sauna niet fijn en kiezen daarom voor dit alternatief. 

De optimale warmte bij een infrarood sauna ligt ongeveer bij de 60 graden celsius, wat voor veel mensen als aangenaam wordt beschouwd. De grootste gezondheidseffecten die je bij een infrarood sauna kunt hebben zijn de verlaging van je bloeddruk, het ondersteunen bij afvallen, het krijgen van meer energie, de verlaging van je cholesterol, pijnvermindering bij reuma en artrose en de ondersteuning van de luchtwegen. 

Hoe werkt een infrarood sauna precies?

Er zijn veel verschillende infrarood sauna’s op de markt en je zult vast heel wat vragen hebben over waar je op moet letten tijdens de aanschaf ervan. Een infrarood sauna is natuurlijk een stukje techniek wat voor sommige mensen kan afschrikken. Toch is het allemaal minder moeilijk dan dat het lijkt.

Het belangrijkste is om te letten op de verschillende infraroodstralers die je kunt kiezen die in een infraroodcabine worden gemonteerd. Een infraroodstraling is eigenlijk precies hetzelfde als een warmtestraling van de zon. Er zijn daarbij drie verschillende soorten infraroodstralingen:

 • Een korte golfstraling;
 • Een midden golfstraling;
 • Een lange golfstraling.

Bij een infrarood sauna wordt er vooral gebruik gemaakt van middengolf en lange golfstraling. Een lange golfstraling geeft daarbij vooral veel warmte. Daarbij kan er ook gekozen worden voor een ‘full spectrum lamp’.

Dit is een lamp die verschillende typen infrarood stralingen bevatten en daarmee op een effectieve manier beter je huid doordingen, waarmee je weer verschillende gezondheidsvoordelen kunt behalen zoals bloedsomloop verbetering, afvalstoffen die sneller worden afgevoerd en worden er meer calorieën verbrandt. 

Hoe kies je een goede infrarood sauna?

Een sauna koop je natuurlijk niet iedere dag. Het is dus belangrijk om te weten waar je op moet letten tijdens de aanschaf er van. Zoals ik hierboven al heb uitgelegd zijn de infraroodstralers het belangrijkste onderdeel van de sauna.

Daarnaast is de houtsoort en het type model een belangrijk onderdeel, maar ook de service en garantie die je krijgt bij het bedrijf waar je een sauna koopt. Ik ga je in deze alinea precies uitleggen waar je goed op moet letten. 

 • Infraroodstralers

De infraroodstraler wordt ook wel de motor van een sauna genoemd. Het is dus belangrijk om goed te informeren naar het soort straler die in de sauna bevestigd is en wat de voor- en nadelen er van zijn.

Hou er dus rekening mee dat er heel veel verschillende soorten stralers beschikbaar zijn en dat er niet een eenduidig antwoord is over welk type straler het beste is. Het is dus belangrijk om bij de verkopende partij goed te vragen naar de voor- en nadelen omtrent verschillende stralers. 

 • Red Cedar en White Cedar hout

Voor infrarood sauna’s worden verschillende houtsoorten gebruikt, maar Red Cedar komt eigenlijk altijd het beste naar voren. Het is een houtsoort die de beste kwaliteit heeft en veel voordelen bevat, zoals dat het van nature schimmelvrij is en bacteriën dood.

Daarnaast heeft deze houtsoort een heerlijke geur en is deze houtsoort geschikt voor vochtige ruimtes, zoals in de tuin, kelder of badkamer. Toch is dit in de sauna markt een van de duurste houtsoorten die er is.

Je kunt dus ook kiezen voor White Cedar als alternatief. Dit is een houtsoort die ook wel Hemlock wordt genoemd. Het is een houtsoort die een stuk goedkoper is, maar helaas niet schimmel en bacteriedodende werking heeft. Alsnog blijft dit een populaire houtsoort om voor te kiezen. 

 • Verschillende cabines

Het kiezen van de juiste sauna cabine kan nog best een uitdaging zijn. Je hebt bij verschillende bouwmarkten en online winkels al sauna’s rond de 800 en 1000 euro. Voor een drie of vierpersoons sauna’s betaal je vaak rond de 1500 tot 5000 euro. Daarnaast kan de prijs nog veel hoger oplopen.

De prijs van een sauna is zeer afhankelijk van de kwaliteit van de houtsoort, de grootte van de sauna, de afwerking en eventuele extra’s zoals lichttherapie. Toch ga ik er vanuit dat je kiest voor een sauna die een duurzame en lange levensduur heeft.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de kosten van infraroodstralers, zodra deze vervangen moeten worden en wat de gemiddelde levensduur is van deze stralers. Deze levensduur wordt altijd omschreven in het aantal branduren. 

Het kan dus zijn dat een goedkopere cabine dus uiteindelijk veel duurder uitvalt dan een duurdere cabine, omdat je na een paar jaar je infraroodstralers moet vervangen.

 • Service

De aankoop van een infarood sauna is een grote investering om te doen. Het is dus belangrijk om een bedrijf te kiezen die servicegericht is en altijd voor je klaar staat zodra er iets aan de sauna kapot gaat, er een storing aan de sauna is of als je eventuele vragen hebt.

Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een bedrijf die een service dienst aan huis heeft en reparaties bij jouw thuis ter plekke kan uitvoeren.  Wij adviseren je daarom goed naar de reviews van een bedrijf te kijken en te onderzoeken hoe het specifieke bedrijf met servicevragen om gaat. 

 • Garantie

Net zoals bij service is het belangrijk om te weten of je goede garantie krijgt op de aanschaf van een infrarood sauna. Via internet kan je goed onderzoek doen naar bedrijven en hoe zij omgaan met hun garantie. Wees kritisch met de reviews en ervaringen die je online leest en probeer te achterhalen of het desbetreffende bedrijf altijd nauwkeurig omgaat met garantie.

Kijk daarbij goed naar de garantie van het materiaal (hout) en de stralers die in de sauna zitten. Waarschijnlijk is de garantietermijn op het hout anders dan bij de stralers.

De 3 beste infrarood sauna’s

1

De France infrarood sauna Spectra 5 met luxe led verlichting

9.4Expert Score
Zeer luxe afgewerkt

Deze luxe infrarood sauna is geschikt voor maar liefst 4 personen en bevat een Dual Healthy technologie. Deze technologie heeft verschillende infraroodtechnologieen.

Elke technologie heeft zijn eigen voordeel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘Full Spectrum Quartz’ waarmee je spieren en gewrichten kunt verzachten of om het zweten en de bloedsomloop te stimuleren.

Het materiaal is gemaakt van Canadees sparrenhout en daarnaast is deze sauna uitgevoerd met buitenverlichting, audio en een afstandbediening.

Voordelen
 • Twee verschillende infrarood technologieën
 • Hoge kwaliteit Canadees vurenhout
 • Led kleuren therapie
 • Audio / radio / mp3
 • Luxe LED verlichting in 7 kleuren
 • Een digitaal bedieningspaneel
 • Zeer makkelijk in elkaar te zetten
Nadelen
 • Geen
2

De energiezuinige infrarood sauna van HELO

9.1Expert Score
Geschikt voor 5 tot 6 personen

De Palace Pure infrarood sauna van HELO is een zeer stijlvolle en mooie infrarood sauna die zeer energiezuinig is. Het materiaal is gemaakt van Hemlock en de cabine is uitgevoerd met 8 verschillende infrarood Carbon P.I. panelen die zorgen voor een goede infrarood balans.

De panelen zorgen voor een intense straling die diep doordringt in je spieren en zorgen voor een aangename warmte. De sauna is uitgevoerd met onder andere led kleurverlichting, radio en mp3 speler en een vloerverwarming. 

Voordelen
 • Geschikt voor 5 tot 6 personen
 • Led kleurverlichting
 • Radio en MP3 speler
 • Vloerverwarming
 • 8 verschillende infrarood stralers
Nadelen
 • Wat hoog aan de prijs
3

De infrarood sauna van Maison Home

8.7Expert Score
Gemaakt van de duurzame Canadese Spar

De Spectra infrarood sauna van Maison Home is uitgerust met een nieuwe Dual Healthy technologie die zorgt voor een goede balans tussen om te kunnen ontspannen van magnesium, maar ook de voordelen van een Full Spectrum Quartz.

De Spectra infrarood sauna heeft tevens een opvallend design en is gemaakt met een sparrenhouten constructie en is van de Canadese spar. Dit is een van de meest waardevolle houtsoorten die er bestaat. De gebruikte technologie en houtsoort maakt dit een echte bestseller van Maison Home. 

Voordelen
 • Geschikt voor 4 personen
 • Quarts en magnesium infraroodstralers
 • Een digitaal bedieningspaneel, waarmee je de duur en temperatuur per sessie kunt bepalen
 • Lichttherapie 
 • Een audio installatie
Nadelen
 • Geen

Ik heb je nu in grote lijnen uitgelegd wat een infrarood sauna is, hoe deze werkt en waar je goed op moet letten tijdens de aanschaf ervan. Daarnaast heb ik je ook drie voorbeelden gegeven van infrarood sauna’s die online zeer populair zijn.

Naast de kwaliteit van de infrarood sauna is het ook belangrijk om te kijken naar het bedrijf waar je deze sauna wilt aanschaffen. Hoe gaan zij om met garantie en wat voor service leveren zij aan hun klanten? Het is dus belangrijk om online altijd eerst goed onderzoek te doen.

Mocht je (technische) vragen hebben over een infrarood sauna, laat het mij dan gerust weten. Ik beantwoord graag al je vragen!

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart