Op vakantie in de jungle

Op vakantie in de jungle

Waarom op vakantie in de jungle?

Stel je eens voor: je maakt met je geliefde een lange vakantie in de jungle. Middenin de natuur, waar je allemaal verschillende dieren en vogels tegenkomt. Een geweldig avontuur die je nooit meer zult vergeten. Ik ga je in dit artikel er meer over uitleggen.

Vooral op tropische bestemmingen heb je vaak te maken met een jungle waarin je ontelbaar veel verschillende dieren, vogels en planten tegen kunt komen. Een vakantie in de jungle is een unieke vakantie die je tenminste een keer in je leven wilt meemaken. 

Een kleurrijke omgeving met bijzondere diersoorten, tropische volgels, kleurrijke bloemen en een hogere luchtvochtigheid. Een vakantie in de jungle is moeilijk om te omschrijven, het is iets wat je zelf gewoon moet meemaken.

Mensen gaan voornamelijk op vakantie in de jungle voor het avontuur. Ik raad je daarom aan om bij voorkeur de jungle samen te verkennen en doe dit liefst ook in groepsverband met een lokale gids er bij. Een lokale gids kent namelijk het gebied in de jungle veel beter dan jij en kan je ook adviseren waar je wel of niet moet komen en wat de gevaren zijn. 

En dat er gevaren in een jungle zijn is iets wat zeker is. Een gids kan je namelijk waarschuwen als er gevaarlijke dieren zijn zoals slangen. Natuurlijk is een gids voor in de jungle vrij prijzig, maar het is de moeite waard om hier budget aan te spenderen. Je investeert namelijk in veiligheid en je ziet en leert veel meer dingen over de jungle. Echt de moeite waard dus!

Wat zijn mooie bestemmingen voor een vakantie in de jungle?

Ik heb onderzoek voor je gedaan en gekeken naar de beste continenten en landen waar je een mooie (groeps)reis kunt maken voor een vakantie in de jungle. 

1. Afrika

Het Afrikaanse continent is enorm divers. Van grote woestijnen, heuvelachtige gebieden tot aan jungles. Voor de echte avonturier is Afrika het continent waar je zijn moet. Dus als je specifiek op zoek bent naar een geweldige Jungle dan zijn de landen Madagaskar, Oeganda, Ghana en Ethiopië bij uitstek hele mooie landen voor een vakantie in de jungle. 

2. Azië

Azië staat net als Afrika ook bekend om zijn tropische bestemmingen. Het is dus ook zeker een optie om te kiezen voor een land in Azië. Je kan bijvoorbeeld naar Thailand die veel jungles heeft in het binnen gebied. Of bijvoorbeeld Indonesië, waar Sumatra en Borneo populaire bestemmingen zijn. Maar ook Maleisie is de moeite waard! 

3. Latijns-Amerika

Persoonlijk denk ik zelf dat de landen in Latijns-Amerika de allermooiste tropische bestemmingen zijn om te bezoeken. Je hoort in Nederland ook vaak dat reizen in Midden- en Zuid-Amerika erg populaire bestemmingen zijn. Je kan dan denken aan landen zoals Peru, Nicaragua, Venezuela, Colombia, Ecuador, Costa Rica, Brazilië en Panama. 

7 tips voor een vakantie in de jungle

Na heel wat onderzoek kan ik wel stellen dat er een aantal zaken zijn waar je goed op moet letten zodra je een vakantie gaat boeken voor in de jungle. Ik zet deze tips hieronder overzichtelijk neer zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 1: Boek een junglereis bij een specialistische reisorganisatie zoals Undiscovered.

Tip 2: Informeer je van te voren goed. Lees over het land waar je heen gaat, wat voor soort jungle het is en welke dieren er te vinden zijn.

Tip 3: Neem de juiste spullen mee. Zoals kleding met lange mouwen, handdoeken, verpak je kleding in vacuum zakken, een zaklamp en zonnebrand. 

Tip 4: Zorg dat je lichamelijke conditie van te voren goed op peil is. Is dit niet het geval, probeer dan een langere periode veel te wandelen en eventueel te fitnessen. 

Tip 5: Boek altijd een lokale gids wanneer je de jungle in gaat. Hoe duur het ook zijn mag, het gaat de moeite waard zijn. 

Tip 6: Zorg dat je goede voorlichting hebt over eventuele vaccinaties die benodigd zijn en of je gebruik moet maken van malariatabletten.

Tip 7: Dit is misschien nog wel de meest opvallende, maar zorg er altijd voor dat je wc papier meeneemt zodra je de jungle in gaat. Er is namelijk geen wc papier in de jungle te vinden en dit is wel net zo handig. En ohja, zorg ook dat je wat verfrissing doekjes meeneemt. Je zult namelijk veel transpireren in de jungle en dan is het geen overbodige luxe om jezelf af en toe op te frissen. 😉

Nu je dit allemaal weet is het tijd om maar eens verder te oriënteren. Ik raad je aan om zeker eens bij Undiscovered te kijken! 😉

Als je verder vragen hebt, stuur me dan gerust een berichtje. 

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart