Waarom een roadtrip Amerika altijd een goed idee is

Waarom een roadtrip Amerika altijd een goed idee is

De Verenigde staten van Amerika is een ontzettend uniek land en gemakkelijk om met de auto te verkennen. Het is ongeveer even groot als Europa en even groot als Australie. Ik ga je in dit artikel precies uitleggen waarom een roadtrip Amerika een ontzettend goed idee is. 

Net zoals op deze continenten vindt je tijdens een roadtrip Amerika ontzettend veel fantastische locaties en kun je heel veel diverse ervaringen op doen. Je zult versteld staan hoe dit land constant kan veranderen van de ene stad naar een kust ergens verderop. 

Het mooie aan een roadtrip is dat deze eigenlijk het hele jaar door kan worden uitgevoerd. Misschien ben jij een echt zomer- en zon mens en wil je dus een roadtrip Amerika doen langs de geweldige stranden en prachtige nationale parken die Amerika te bieden heeft. Of misschien hou je toch meer van de winter en ga je op zoek naar de beste ski- en snowboard bestemmingen die ook Amerika te bieden heeft.

Een roadtrip kan een onvergetelijke vakantie zijn die je nooit meer vergeet. Het verkennen van nieuw terrein, het zien van verschillende landschappen en het avontuur aangaan. Roadtrips zijn vereeuwigd in klassieke romans, populaire liedjes en legendarische films. Dus als jij klaar bent om eindelijk het avontuur aan te gaan, dan is een roadtrip Amerika echt iets voor jou. 

Wat zijn mooie bestemmingen voor een roadtrip Amerika?

Hieronder ga ik, naar mijn mening, de 5 mooiste bestemmingen aan je laten zien voor een roadtrip Amerika

1. Highway 1 naar Big Sur in Californie 

De Highway 1 naar de Big Sur in Californie is een echte kustklassieker die wereldwijd enorm bekend is. Het is een route waarin je prachtige uitzichten hebt en heerlijke bochten waar je doorheen kunt rijden. Daarnaast heb je op heel veel verschillende plekken een echte panorama ervaring. 

Wel 1 nadeel: sommige stukken kunnen maar liefst 40 mile (zo’n 65 kilomoter) duren zonder dat je een plaspauze kunt hebben of een tankstation kunt tegenkomen. Maar de Highway 1 naar Big Sur is de ultieme roadtrip Amerika. 

2. De Overseas Highway in Florida

Voor een echte tropische ervaring is de Overseas Highway in Florida een echte aanrader. De route volgt US-1 en verbindt de Florida Keys gedurende een 113 mijl lange en zonovergoten rit. De route is aangelegd in 1928 en is in de jaren 1980 volledig herbouwd. De route verbindt de doorgaande weg ‘Key Largo’ met het relaxte ‘Key West’. 

Daarnaast raad ik je aan om over de ‘Seven Mile Bridgde’ te rijden. Dit is een van de langste bruggen ter wereld. Geniet de torenhoge vuurtorens die je tegenkomt, de kleurrijke koraalrifparken en de fantastische witte stranden. 

3. Texas Hill Country

De grenzeloze schoonheid van Texas, ook wel ‘Lone Star State’ genoemd is een echte aanrader voor een roadtrip Amerika. De Hill Country ligt tussen San Antonio en Austin en staat bekend om de golvende heuvels en de fantastische panorama uitzichten.

Voor echte wijnliefhebbers is het een geweldige route om te rijden, aangezien er ontzettend veel wijnmakerijen zijn. En voor de vleesliefhebber is het bij uitstek ook de beste roadtrip Amerika, aangezien er heel veel barbecue tenten tijdens de route aanwezig zijn. 

4. De Route 101 van Californie naar Washington

Zoals heel veel klassieke roadtrips door Amerika bestaat deze route uit een onvergetelijke ervaring. Door de route 101 te volgen, die dus weer overgaat in California State Route 1 (ook wel Pacific Coast Highway of PCH genoemd), die weer terugkeert naar Route 101, kan je in alle opzichten van de Amerikaanse en Canadese grens rijden, ten noorden van Seattle. 

En dan helemaal langs de westkust van Amerika tot aan de Amerikaanse en Mexicaanse grens, net ter zuiden van San Diego. Een iconische roadtrip Amerika!

5. De legendarische Route 66

En misschien voor ons in Nederland wel de bekendste roadtrip door Amerika: de Route 66.  De iconische route, ook wel ‘Mother Road’ genoemd is een van de oorspronkelijke routes van het ‘US Highway System’, die begint in Chicago en doorgaat door het land naar de pier van Santa Monica. 

Deze historische snelweg die door 8 staten en 2500 mijl betreft (zo’n 4000 kilometer) is toch wel de meest iconische die je kunt treffen. 

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart