De helende werking van een zoutkristal lamp

De helende werking van een zoutkristal lamp

Zoutkristal lamp

Een zoutkristal lamp is de perfecte manier om sfeer en comfort toe te voegen aan een ruimte. Het is daarom dus ook niet voor niets dat er vooral in de slaapkamer wordt gekozen voor het gebruik van een zoutkristal lamp. Waar het voor de één puur vanuit decoratief oogpunt is, zien we dat het overgrote deel deze lamp gebruikt voor het verdrijven van negatieve energieën in bijvoorbeeld de slaapkamer Hoe dit exact werkt en welke verschillende soorten lampen er allemaal zijn, leggen we je in dit artikel uit. Dus loop jij al een tijdje met het idee om er één aan te schaffen, dan is het verstandig om dit artikel eerst even rustig door te lezen.

Wat is een zoutkristal lamp?

De zoutkristal lamp vindt haar oorsprong inmiddels al heel lang geleden. Het kristalzout, wat ook wel ‘Haliet’ wordt genoemd, wordt op ruim 250 meter diepte gedolven in Pakistan. Het bijzondere aan dit proces, is dat ieder stuk kristalzout met de hand wordt gesorteerd. Dat houdt dus ook in dat iedere lamp volledig met de hand is gemaakt en daarom dus ook uniek is. Om de juiste zoutlamp te kiezen, moet je rekening houden met ongeveer 250 gram zoutkristal per vierkante meter. Dit lijkt veel, maar valt in praktijk echt reuze mee.

Hoe werkt een zoutkristal lamp?

De werking van een zoutkristal lamp is in principe heel eenvoudig. De vaak van himalaya zout gemaakte lamp is volledig gemaakt van natuurlijk kristalzout. Dit zorgt ervoor dat de lamp een positieve uitwerking heeft om de ruimte waarin deze brandt. Wat je vooral ziet, is dat het ook de luchtkwaliteit ten goede komt. Niet voor niets zijn de positiefste verhalen daarom dus ook waarneembaar bij mensen met astma of andere luchtwegaandoeningen. De werking gebeurt in principe op twee verschillende manieren. Allereerst zorgt de lamp voor het neutraliseren van de in overvloed geladen ionen die aanwezig zijn in de lucht. De andere werking van de zoutkristal lamp, is dat het vocht aantrekt. Dit zorgt er dus voor dat de ruimte een stuk schoner wordt. Vocht zit namelijk vol met allergenen, gifstoffen en andere verontreinigende stoffen. Je zuivert als het ware de ruimte.

Zoutkristal lamp kopen

Ben jij op zoek naar een Zoutkristal lamp, dan is het aan te raden om goed te kijken dat je wel de juiste koopt. Wanneer je kiest voor een nep model, dan zul je je wel kunnen voorstellen dat deze niet werkt op de manier waarop je normaliter zou mogen verwachten. Het is daarom dus ook van belang dat je altijd kiest voor een gerenommeerde partij, zodat je zeker weet dat je een zoutkristal lamp hebt, die 100% echt is. Het fijne aan deze lampen, is dat ze betaalbaar zijn en daarom dus bij uitstek geschikt zijn voor allerlei verschillende ruimtes in huis. Een populaire plek, is vaak het nachtkastje. Zo dient de lamp niet alleen als decoratief object, maar heeft deze ook direct een luchtzuiverende en ook helende werking. Dus wil graag een zoutkristal lamp kopen, zorg er dan wel voor dat je zeker weet dat je een echte aanschaft.

   Luxxe.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart